De Pasti la gratare

Sigur stii ca anul acesta, Pastele o sa fie chiar de 1 Mai. Si pentru ca ambele sunt sarbatori mari pentru tine, prilej de a petrece cu familia, ce ar fi sa iti propunem cateva idei de a face un gratar care ii lase pe toti cu gura salivand. Inainte de toate, ca orice gospodar care se respecta si orice amator de gratar la iarba verde, trebuie sa stii ca nu doar ce vezi prin reclame se numeste gratar. Faptul ca iesi cu prietenii la gratar cu ceva portabil dupa tine, nu te face automat masterchef in gratare. Doar in momentul in care investesti ceva timp si cativa bani in renovarea curtii sau gradinii tale cu un gratar aparte, abia atunci te poti astepta sa primesti laude si te poti apuca de adevarata arta a grataritului. Sa zicem ca ai un spatiu mai restrans, atunci ar fi cazul sa iti iei doar gratare de gradina.

Sunt mai mici, mai compacte, la fel de utile ca suratele mai mari, dar nu iti vor acapara tot spatiul daca duci lipsa de asa ceva. Daca te-ai hotarat ca vrei gratare de gradina, trebuie sa stii ce model iti trebuie. Ca orice lucru bun din capitalism, ai de unde alege, ai de unde sa iti gasesti toate optiunile cu privire la cat de mare sa fie, din ce material, cate optiuni sa aiba si cel mai important, cat sa te coste. Ai discutat cu sotia, cu cei mici, cu socrii, cu toti prietenii si acum vrei sa il construiesti. Poate chiar te pricepi, poate ai mai vazut pe la unii ca nu e asa de greu sa pui caramida peste caramide sa faci gratare din caramida. Si te apuci de lucru.

Mergi in stanga la un magazin de materiale de constructii, mergi in dreapta la feronerie, mergi la un mester, mergi la un amic care stie sa iti faca mortarul, mergi sa iei o bere sa te racoresti si te apuci de lucru. Si chiar inainte sa torni prima galeata de apa peste ciment, iti dai seama ca ai atatea alegeri si atatea modele, ca mai stai cateva ore frunzarind site-urile care iti prezinta intreaga gama de gratare de gradina. Fie ca sunt gratare din caramida, gratare de curte pentru care nu ai spatiu, fie ca sunt cuptoare de gradina pentru care e posibil sa ai si spatiu si buget.

Afli ca poti gasi unul chiar cu numele tau. Nu mereu, dar sunt mari sanse. Si atunci chiar te poti lauda ca gratarul iti poarta numele, ca e fix asa cum ti-ai dorit. Si vazand ca optiunile sunt atat de multe, modelele sunt atat de frumoase, iti zici ca nu are rost sa te chinui cand cineva le face atat de bine, le face atat de frumoase si le prezinta atat de bine pe site. Stai si frunzaresti ca sa vezi ce model iti iei. Ca poate te trezesti ca ai nevoie si de o chiuveta langa ale tale gratare de gradina. Ca ofertele sunt atat de bune, ca nu te poti abtine sa iei doar unul pentru gradina ta.