Gratarul de curte aduna familia la masa

In urma cu foarte putini ani inca iti placea sa aduni toti prietenii, sa umpleti masinile cu tot felul de farfurii, castroane, paturi si gratar si sa dati o fuga pana la padure. Era locul perfect pentru distractie si o masa copioasa. Anii au trecut, ti-ai intemeiat o familie, au aparut copiii si odata cu aparitia acestor schimbari din viata ta ai inceput sa regandesti si petrecerea timpului liber. Gratarul din mijlocul naturii a devenit acum gratarul de curte. Dupa zilele agitate de la serviciu, parca abia astepti sa iti strangi familia in curtea ta. Astfel le arati cat de importanti sunt pentru tine, prin simplul fapt ca tu esti cel care pregateste si umple masa cu preparatele facute pe gratar. Devii melancolic si iti aduci aminte ca parintii tai faceau la fel. Totul este un ritual al familiei.

Cand ai cosntruit casa, ai gandit totul in detaliu. Gradinii, pomilor fructiferi, foisorului si gratarului de curte le-ai atribuit cate un spatiu in curte. Totul trebuia sa fie la locul lui, astfel incat munca sa iti fie usurata, iar tu si familia sa va simtiti confortabil. Daca insa in planul casei tale nu a fost introdus si un gratar de curte, poate ar fi timpul sa te gandesti la construirea unuia. Sigur gasesti un mic spatiu unde sa ii faci loc. Un gratar de curte, destinat familiei, nu trebuie sa fie foarte mare. Desigur, ar trebui sa contina toate dotarile necesare, precum o chiuveta, o masa de lucru, un loc in care sa depozitezi lemnele si carbunii sau chiar un cuptor. Toate acestea iti vor face munca mai usoara. Un gratar de curte trebuie sa fie practic si functionabil, adica sa nu lase fumul sa se raspandeasca in toata curtea.

Nu uita sa te gandesti si la beneficiile alimentare pe care ti le poate oferi gratarul de curte. Ca recunoastem sau nu, adevarul este ca noi, romanii, ne-am obisnuit ca totul sa ne fie oferit de altii. Este mai comod sa ne asezam la masa unui restaurant, sa ne uitam in meniu, sa comandam, iar chelnerul sa ne aduca in timp util comanda. De cele mai multe parca ii lipseste ceva mancarii. Poate dragostea cu care este preparata? Gratarul de curte iti ofera posibilitatea sa gatesti asa cum vrei tu si in orice combinatie. Poti sa alegi daca la frigarui pui si ardei sau daca la fripturi adaugi si piper, daca lasi friptura sa se patrunda mai bine sau daca o pastrezi mai suculenta. Un lucru stii sigur, ca ceea ce ai facut pe gratarul de curte este mult mai sanatos pentru tine si familia ta.